Up
Aanbod
Informatie
Western Desert Info
Over Ons
Contact
Foto Impressie

 

 

Informatie - Reisinfo - Reisvoorwaarden

 

Geld en Bankzaken

De officiële munteenheid is de Egyptische Pond (EGP of LE) en is onder te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljeten van 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond. De volgende munten worden gebruikt: 5, 10, 20, 25 en 50 piaster en 1 pond. De koers van de Euro bedraagt ongeveer 8 Egyptische ponden.

 

Actuele Koers

 

In Nederland kunt u niet aan Egyptisch geld komen. Neem wat contant geld (Euro's) mee. In Cairo kunt u goed terecht met uw pinpas en creditcard. Bankpassen met Cirrus- of Maestrologo worden geaccepteerd bij de automaten. De creditcards VISA en Mastercard worden breed geaccepteerd in banken en de meeste grote hotels, restaurants en 'westerse' winkels.

In de oasedorpen in Dakhla en Fayoum zijn banken, maar GEEN pinautomaten. Alleen cash geld (euro's en dollars) kan hier gewisseld worden. In de oasedorpen Bahariya, Kharga en Siwa heeft een enkele bank een pinautomaat.

Banken zijn open van 8.30 tot 14.00 uur van zondag tot en met donderdag.

 

Let op:

Tegenwoordig staan de meeste betaalpassen, om skimming te voorkomen, standaard op gebruik in Europa. Het kan zijn dat uw betaalpas ingesteld moet worden voor gebruik buiten Europa!

 

 

Bellen, internet en post

Mobiel bellen is in Egypte vrijwel overal mogelijk. De bereikbaarheid in de Western Desert kan laag zijn. Raadpleeg uw provider voor vertrek in verband met de kosten en of bellen met uw mobiel mogelijk is. Als u een simlock vrij toestel heeft kunt u een lokale simkaart gebruiken. Voor telefoneren vanuit Nederland toetst u 0020 en daarna het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Voor telefoneren vanuit Egypte naar Nederland toetst u 0031 en daarna het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. En voor België toetst u 0032.

Sommige hotels hebben Wifi, wel moet u er soms voor betalen. Met uw smartphone en Wifi kunt u zonder kosten naar Nederland bellen via Skype of Viber.

Internet is beperkt beschikbaar. In enkele steden en oasedorpen zijn internetcafés te vinden.

Post kunt u het beste in de grote steden posten en dan nog kan het 9 tot 14 dagen duren voor ze haar bestemming bereikt in Nederland of België.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Egypte. In de wintertijd is het in Egypte 1 uur later dan in Nederland.

 

Electriciteit

Egypte heeft dezelfde stopcontacten en netspanning als in Nederland, 220 volt, 50 hertz wisselstroom.

 

Weer en Temperatuur

Egypte is over het algemeen een warm en zonnig land. Doordat het land voor een groot gedeelte uit woestijn bestaat zorgt het klimaat voor weinig neerslag, hete zomers en milde winters. Tijdens de zomermaanden zijn er gemiddelde temperaturen van 36°C in Cairo en tot 44°C in Aswan. In het noorden aan de Middellandse Zee is het klimaat wat gematigder. Hier ligt de temperatuur 's zomers rond de 30˚C.

Hoge temperaturen zijn er gelukkig goed te verdragen, doordat de luchtvochtigheid laag is. In de woestijn kan het verschil tussen minimum en maximum temperatuur in hetzelfde etmaal vaak rond de 20 graden zijn. In Cairo en aan de Middellandse Zee en Rode Zee zijn deze verschillen kleiner.

In de Western Desert lopen de temperaturen overdag in de zomermaanden op tot 40˚C en hoger. In de  wintermaanden (november-februari) is het aangenaam in de woestijn. De temperatuur overdag ligt dan tussen de 20 tot 30 graden, maar als de zon onder gaat kan het snel afkoelen! Voor 's avonds en 's nachts heeft u een warme trui, vest of jas dan echt nodig vanwege de kou door het grote temperatuursverschil.

 

Door de aangename temperatuur zijn de maanden september tot en met mei de beste maanden om in de Western Desert rond te trekken.

                     

Actuele Temperatuur Egypte

 

Rond de maand april kunnen er khamsin winden voorkomen. De khamsin, een zeer warme krachtige woestijnwind die gepaard gaat met veel woestijnzand in de lucht. Deze zandstormen houden maar kort aan en duren vaak niet langer dan een dag.

 

 

 

Paspoort, Visum, Verzekeringen en Ambassades

Reisdocumenten en visuminformatie Egypte

In Egypte dienen Nederlanders in het bezit te zijn van een geldig paspoort en moet deze bij aankomst in Egypte minimaal nog 6 maanden geldig zijn. 

Het visum voor Egypte is verkrijgbaar op de luchthaven.  Bij aankomst op het vliegveld in Egypte is deze verkrijgbaar bij de vele wisselbanken voordat u de paspoortcontrole passeert. Het visum kan zowel in Euro (ca. € 20) als in USD ($ 25) betaald worden en is 30 dagen geldig.

 

NB

We willen u erop wijzen dat het ieders eigen verantwoordelijkheid is om in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of consulaat, of er andere regels van toepassing zijn.

 

 

Ambassades

Nederlandse Ambassade in Egypte

18 Hassan Sabri Street

11211 Zamalek

Caïro

Tel.: +20 27395500

Fax: + 20 27363821

Email: kai@minbuza.nl

Website: www.egypte.nlambassade.org

Openingstijden: zon-don: 08.00-16.00

Egyptische Ambassade in Nederland

Badhuisweg 9

2587 CL Den Haag

 

Tel.: +31 (0)70 3542000

Fax: +31 (0)70 3543304

Email: info@ambeg.nl

Website: www.mfa.gov.eg/hague_emb

Openingstijden: ma-vr: 08.30-16.00

 

Belgische Ambassade in Egypte

20 Kamel El Shenawy Street

Garden City

11511 Cairo

Tel.: +20 27947494

 

Email: cairo@diplobel.org

Website: www.diplomatie.be/cairo

Openingstijden:

Egyptische Ambassade in België

Uruguaylaan 19

1000 Brussels

 

Tel.: +32 (0)2 6635800

Fax: +32 (0)2 6755888

Email:

Website: www.embassyofegypt.be

Openingstijden:

 

 

Reis- en Annuleringsverzekering

Vergeet niet een goede reis- en annuleringsverzekering (met in ieder geval dekking voor medische kosten en repatriëring) af te sluiten. Neem uw verzekeringspapieren (kopie) mee op reis.

 

 

 

Veiligheid

Veiligheid 

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Adventure Safari op de eerste plaats. Doordat we zelf in Egypte wonen en via onze contacten met de lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie doorlopend. Voor reisadviezen en actuele informatie over de veiligheidssituatie in Egypte verwijzen wij u naar de website van Rijksoverheid: reisadviezen 

 

Politieposten

Om de veiligheid van toeristen te waarborgen wordt op de luchthaven, bij toeristische trekpleisters en bij de politieposten langs de wegen streng gecontroleerd. In het gebied waar u naar toe gaat is het leven volkomen veilig. Reisgezelschappen worden door de bedoeïenenchauffeurs aan- en afgemeld bij de politie zodat zij op de hoogte zijn van uw aanwezigheid in het gebied.

 

Alcohol en Drugs

Weinig Egyptenaren drinken alcohol. Zij hebben er echter geen bezwaar tegen wanneer anderen, vooral toeristen, dit wel doen. In de Western Desert is bier en wijn beperkt verkrijgbaar. Zorg dat u nergens in Egypte opvalt door alcoholgebruik en drink niet op straat.

Drugs zijn in Egypte ten strengste verboden, ook softdrugs! In tegenstelling tot Nederland kent Egypte geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen.

 

Noodsituatie - Alarmnummers in Egypte

Heeft u hulp nodig? Bel het alarmnummer:

Ambulance  -  123

Politie  -  122

Toeristenpolitie  -  126

Brandweer  -  180

 

Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd

Homoseksualiteit is niet verboden in Egypte, maar wordt niet geaccepteerd in Egypte. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

 

 

 

Vluchtinformatie

De prijs is exclusief de vlucht. Desgewenst kan Adventure Safari een ticket voor u verzorgen. Meestal maken wij gebruik van de lijndienstvlucht van Egyptair, welke 5 dagen per week van Cairo naar Amsterdam vliegen en visa versa. De vluchten van Egyptair zijn rechtstreeks en vertrekken en komen aan op prettige tijden en zijn makkelijk te combineren met binnenlandse vluchten.

Egyptair vliegt op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag naar Schiphol en terug naar Cairo.

De vluchttijd naar Cairo is circa 4,5 uur.

 

VLUCHTSCHEMA Egyptair

Amsterdam - Cairo

     

MA t/m ZO

16.10 - 20.40

MS 758

NONSTOP

Cairo - Amsterdam

     

MA t/m ZO

10.20 - 15.10

MS 757

NONSTOP

 

Landingskaart

In het vliegtuig naar Egypte ontvangt u een zogenaamde landingskaart, die u voor douane formaliteiten dient in te vullen. De vragen hebben betrekking op uw persoonlijke gegevens en uw verblijf in Egypte.

 

 

 

Taal en Cultuur

Taal

De officiële spreektaal in Egypte is Arabisch Egyptisch, maar met Engels kunt u over het algemeen goed terecht.

Overige talen in Egypte zijn Nubisch en Berber.

 

Cultuur

De cultuur van Egypte is door de rijke historie van het land bepaald. Zowel in de aard van de bevolking, als in het landschap, de bebouwing en de monumenten is veel terug te vinden van de vele volken die zich hier door de eeuwen heen met het land hebben bemoeid.

De Egyptenaren zijn een warm en vriendelijk volk. Ze zijn gastvrij en zullen u snel met een lach en een hand verwelkomen, waarna de thee en de waterpijp voor u klaar staan. Egyptenaren zijn echter ook een traditioneel volk. Dat houdt bijvoorbeeld in dat teveel openbare intimiteiten of topless zonnen als aanstootgevend worden gezien en in hun cultuur niet zijn toegestaan.

Het merendeel (90%) van de bevolking is islamitisch.

 

Bezoek aan de Moskee

Sommige moskeeën zijn alleen toegankelijk voor moslims. Vraag bij twijfel altijd eerst toestemming. Houd er rekening mee dat u het lichaam moet bedekken; mannen dragen een lange broek. Vrouwen dragen een shirt met lange mouwen en een lange rok of broek. Laat de schoenen achter in het rek bij de ingang. 

 

Ramadan

De Islam kent vijf basisplichten die elke moslim moet nakomen en één daarvan is de jaarlijkse vasten tijdens de negende maand, ook Ramadan genoemd. Gemeten naar de christelijke jaartelling begint de Ramadan elk jaar op een andere datum. De Ramadan begin op 6 juni 2016. Dit betekent dat overdag restaurants gesloten kunnen zijn in Egypte. Hoewel dit tot enig ongemak kan leiden zult u deze periode als een zeer bijzondere beschouwen. Omdat men pas na zonsondergang mag eten, is het vooral 's avonds druk op straat waarbij de winkels langer geopend zijn en er hangt een feestelijke, uitgelaten sfeer. Vooral het einde van de Ramadan wordt uitbundig gevierd. Van zelfsprekend vragen we u om respect te tonen voor dit gebruik en zeer terughoudend te zijn met het in het openbaar tonen van eten en drinken wanneer u in de oasedorpen verblijft. De Bedoeïenen die ons begeleiden tijdens onze reis zullen met plezier en niet alleen 's avonds, maar ook overdag een maaltijd voor u maken.

De Ramadan is geen rouwmaand, maar een feestmaand. Het einde van de Ramadan wordt op grootse wijze gevierd met het suikerfeest (Eid al-Fitr). Wie weet kunt u ergens een suikerfeest meepikken. Deze begint 7 juli. Het andere grote islamitische feest is het vierdaagse offerfeest (Eid al-Adha), na de pelgrimstocht naar Mekka. Wie het kan betalen slacht een schaap of koe en deelt het vlees met de gemeenschap. Het offerfeest wordt in 2016 gevierd van 11 t/m 14 september.

 

Feestdagen 2016

7 januari - Koptisch Kerst

25 januari - Revolutie dag

25 april - Bevrijdingsdag Sinai

30 april - Koptisch Pasen

1 mei - Dag van de Arbeid

2 mei - Voorjaars Feest (Sham el-Nessim)

7 t/m 9 juli - Suikerfeest (Eid al-Fitr - Bairam)

23 juli - Feest van de Revolutie

11 t/m 14 september - Offerfeest (Eid al-Adha)

12 september - Koptisch Nieuwjaar

3 oktober - Islamitisch Nieuw Jaar

6 oktober - Dag van de Strijdkrachten

24 oktober - Suezdag

12 december - Verjaardag Profeet Mohammad (PBUH)

23 december - Dag van de Overwinning

 

Fooien (Bakshies)

In Egypte is het de gewoonte om voor elke dienstverlening, hoe klein ook, een fooi te geven. Dit geldt niet alleen voor toeristen, maar ook voor de Egyptenaren zelf. Het geven van een fooi is niet verplicht, maar van oorsprong is het geven van geld een teken van gastvrijheid en vriendschap (als dank voor geleverder diensten of als blijk van waardering). Tegenwoordig is het geven van een fooi vaak een noodzakelijke en welkome aanvulling op het, meestal karige, inkomen van de mensen uit de armere bevolkingsgroepen. De lonen in de Egyptische samenleving zijn, met uitzondering van de duurste hotels, abominabel.

Taxi's verwachten geen fooi. Onderhandel van tevoren over de prijs.

 

Fooi Tour Leader / Chauffeur / Kok

Het is de gewoonte om aan het eind van de tour, als u tevreden bent over de dienstverlening van uw gids/chauffeur/kok, een fooi te geven. De te betalen fooi hangt af van de geleverde diensten, de duur van de tour en/of de excursies, de grootte van de groep en uw tevredenheid. Een minimum bedrag van 100 Egyptische Pond (EGP) per Bedoeïen, per dag is gebruikelijk.

 

Fotograferen en filmen

Het is in Egypte verboden om van vliegvelden, havens, ambassades, stations, bruggen en dammen, politie en militaire objecten en overheidsgebouwen opnames te maken. Oudheden mogen over het algemeen vrijuit gefotografeerd worden. In de meeste musea en graven is het niet toegestaan om foto's te maken. In sommige musea, piramiden en graven is het mogelijk om een vergunning te kopen voor het gebruik van een video camera en fototoestel. Daarmee heeft u recht opnames te maken, zij het soms met beperkingen (flitsen mag echter vaak niet). Check dit daarom van tevoren, want de Egyptenaren zijn erg zuinig op hun kunstschatten. Voor het gebruik van foto en/of videocamera moet er rekening gehouden worden met extra kosten.

Neem voldoende reserveaccu's mee, deze zijn soms moeilijk verkrijgbaar in Egypte.

Vraag altijd toestemming van tevoren als u mensen wilt fotograferen. Niemand vindt het leuk wanneer een buitenstaander de minder mooie of armoedige kant van zijn land fotografeert of filmt. En niet iedereen wil graag op de foto. Respecteer dit. Fotografeer liever geen biddende mensen. En ook in de moskeeën is terughoudendheid geboden. Over het algemeen betekent het fotograferen van de bevolking het geven van een fooi. Het fotograferen van Egyptische vrouwen kan alleen nadat toestemming is gevraagd én verkregen.

 

 

 

Gezond op reis

Reizen in de woestijn vraagt om extra aandacht voor uw gezondheid. Ter plaatse houdt u uw gezondheid op peil met een aantal eenvoudige richtlijnen: bescherm uw hoofd en huid tegen de zon, drink veel mineraalwater en reserveer de grotere lichamelijke activiteit voor de koelere ochtenden en avonden.

Adventure Safari is niet bevoegd om medisch advies te geven. Voor Egypte zijn geen speciale inentingen vereist, echter voor een actueel advies betreffende inentingen raden we u aan contact op te nemen met uw huisarts of met de G.G.D.

 

Voor al onze reizen moet u over een goede gezondheid en een doorsnee fysieke conditie beschikken.

Dat geldt zeer zeker voor de expedities. Tijdens de reizen gaan we over onbetreden paden, soms op uren afstand van medische voorzieningen zoals dokter, apotheker en/of ziekenhuis. Houd hiermee rekening.

In geval van nood: in afgelegen gebieden nemen we altijd onze Satelite Phone mee.

 

Adventure Safari draagt geen verantwoordelijkheid wanneer u wegens gezondheidsredenen niet deel kunt nemen aan de activiteiten. Wanneer gezondheidsproblemen zich tijdens de reis voordoen zullen wij alles in het werk stellen om u hierin bij te staan en eventueel noodzakelijke hulp en extra zorg te regelen.

Onze reisbegeleiding/chauffeur heeft algemeen praktische kennis van zaken met betrekking tot de gezondheid in hun land en volgen ieder jaar een Eerste Hulp cursus. Onze reisbegeleiding/chauffeur is echter niet bevoegd om medisch advies te geven. Raadpleeg in geval van twijfel dan ook altijd een lokale arts. Tijdens onze reizen is in onze Toyota Land Cruiser een beperkte set middelen voor eerste hulp aanwezig.

Neem zelf zaken mee als pleisters, Imodium of Diacure, O.R.S.-zakjes, steriele gaasjes, middelen tegen blaren, paracetamol, jodium, schaartje, splinterpincet en andere elementaire EHBO spullen. Neem in het geval van specifieke klachten uw persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode en neem reservevoorraad mee. Vraag uw apotheek een KNMP-reisdocument (medisch paspoort) voor u op te stellen. Hierin staan de stofnamen en de precieze samenstelling vermeld, van de medicijnen die u gebruikt. Houd dit document en uw medicijnen in uw handbagage. Lijdt u aan een chronische ziekte, vraag dan uw huisarts voor een verklaring van uw aandoening en de therapie in het Engels.

Artsen en apothekers zijn in de regel goed opgeleid en betrouwbaar. Wel hebben ze de neiging om als het om medicijnen gaat met een kanon op een mug te schieten. Vrijwel alle medicijnen zijn zonder recept te verkrijgen. Let bij aankoop vooral op de verpakkingsdatum.

 

Drinkwater

Tijdens de tochten wordt voor voldoende veilig drinkwater gezorgd.

Drink geen water uit de kraan. Overal is mineraalwater te koop, maar controleer de doppen van de aangeboden flessen water.

 

Maaltijden

De maaltijden die bij de reissom zijn inbegrepen staan vermeld onder het kopje 'inclusief' en bij de reisbeschrijving. Alle overige maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn voor eigen rekening. Lunchen doen we vaak onderweg, in overleg met de reisbegeleider/chauffeur. Voor het avondeten bent u helemaal vrij. De reisbegeleiding/chauffeur zal u tijdens de reis zo goed mogelijk informeren over de kwaliteit van het eten en de restaurants onderweg.

Tijdens de reis zijn de maaltijden van goede kwaliteit en ook met vegetariërs wordt rekening gehouden (geef eventuele dieetwensen bij boeking aan). Wij nemen jerrycans met water mee om te koken en voor koffie en thee. Alcoholische dranken zijn voor eigen rekening.

 

 

 

Reisinformatie

Reisbegeleiding

De reizen worden begeleid door lokale Engelssprekende bedoeïenenreisbegeleider/chauffeur. Zij beschikken over een uitgebreide kennis van het te bezoeken gebied, de cultuur en de lokale gewoonten. De reisbegeleider is in eerste instantie aanwezig voor de logistiek van de reis (regelen van accomodatie, vervoer en het verzorgen van maaltijden tijdens de woestijntochten) en heeft hij geen gidsfunctie. We raden u dan ook aan om zelf een goede reisgids mee te nemen.

Vanwege de avontuurlijke karakter van onze reizen kunnen zich uiteraard zaken voordoen die ook de reisbegeleider niet kan voorkomen. Hotelkamers kunnen overgeboekt zijn, vluchten zijn geannuleerd, de te bezoeken site is plotsklaps gesloten, militaire toegangspost is dicht; allemaal zaken die gelukkig bijna nooit voorkomen, maar niet uit te sluien zijn. In zo'n geval zal de reisbegeleider, in overleg met de deelnemers, op zoek gaan naar een geschikt alternatief. Ook andere onverziene omstandigheden kunnen aanleiding geven dat we moeten afwijken van de route.

Bent u ter plaatse niet tevreden, dan hoort de reisbegeleider dit graag al tijdens de reis van u, zodat hij direct een oplossing kan proberen te vinden. Ook geeft hij u graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants.

Op verzoek kunnen wij voor een Nederlandssprekende gids zorgen.

We reizen met kleine groepen. Hierdoor is het mogelijk om onderweg in te spelen op verrassende gebeurtenissen; zoals een uitnodiging om bij mensen thuis thee te komen drinken.

 

Overnachtingen/Accommodatie

In Cairo maken we gebruik van eenvoudige middenklassehotels (o.a. Swiss Inn Nile Hotel****) op basis van tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. In de oasedorpen, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat, logeren we vooral in kleinere hotels. Over het algemeen heeft u schone kamers met eigen douche en toilet. Comfort is soms minimaal, maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

In de woestijn zorgen wij voor tenten, matrassen en dekens. Het is zeer zeker raadzaam om uw eigen slaapzak mee te nemen. Zeker in de wintermaanden is een slaapzak onontbeerlijk (een extra isolerend slaapmatje is tijdens de koude winternachten ook aan te raden). In de zomermaanden is het voldoende om een lakenzak mee te nemen.

Slapen onder de sterrenhemel, de maan zien opkomen en vroeg in de morgen de zon zien opkomen, lekker weggekropen in uw warme slaapzak, is een onvergetelijke ervaring!

 

Toilet

Tijdens de woestijntochten zijn er geen sanitaire voorzieningen. Soms zullen we natuurlijk stromend water (hete bronnen) tegenkomen, waarmee u uzelf kunt opfrissen. Om uw tanden te poetsen gebruikt u het drinkwater.

 

Vervoer

Tijdens de expedities en safaritochten maken we gebruik van 4WD Toyota Land Cruisers, zodat we ons niet tot de asfaltwegen hoeven te beperken, maar echt de woestijnen kunnen gaan verkennen. Tijdens al onze tours hebben we een Satelliet telefoon en GPS bij ons.

Soms maken wij gebruik van een minibus voor het transport van en naar het vliegveld. Ook kan het voorkomen dat we op lange trajecten of in Cairo gebruik maken van minibussen.

 

 

 

Wat neem ik mee op reis

Bagage

De 4WD Toyota Land Cruisers hebben een beperkte bagagecapaciteit, wij verzoeken dan ook om een flexibele rugzak, schoudertas of sporttas mee te nemen en geen (hardschalen) koffer, dit in verband met het inpakken van de landcruisers. Neem vooral niet te veel mee, maar beperk het tot wat u echt nodig hebt.

 

Kleding

We reizen en zijn te gast in een islamitisch land. In Egypte gelden kledingvoorschriften die gerespecteerd dienen te worden. Zeker in de nabijheid van de autochtone bevolking wordt aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en een shirt met mouwen. Voor vrouwen betekent dit dat de schouders bedekt moeten zijn, de benen moeten bedekt zijn en de kleding niet te strak moet zitten. Het contact met de plaatselijke bevolking zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

 

Wij adviseren u om in de maanden november tot en met maart warme kleding mee te nemen, zoals een dikke trui, sokken en een das, omdat het 's avonds behoorlijk kan afkoelen in de woestijn. Neem ook in de koude maanden een slaapzak mee. Matrassen en dekens zijn volop aanwezig. In de warme maanden is het voldoende om een lakenzak mee te nemen, maar mocht het te fris zijn dan zijn er altijd dekens voorradig.

 

Wat u écht nodig hebt:

 • kleine tas/rugzak voor uw dagelijkse uitstapjes en voor in de auto

 • zaklamp

 • handdoeken

 • sandalen of teenslippers voor het baden en douchen

 • goed ingelopen wandelschoenen

 • voorverpakte vochtige doekjes (wetties)

 • zonnebril

 • reserve bril voor contactlensdragers

 • blouse met lange mouwen (bescherming tegen de zon)

 • iets om uw hoofd mee te beschermen tegen de zon

 • zonnecrème en lippencrème met UV factor

 • zwemkleding (we bezoeken af en toe een warmwaterbron)

 • lakenzak

 • hoofdkussentje

 • kopie paspoort

 • kopie reisverzekering

 • reservebatterijen/opladers voor uw electronische spullen

 • eigen benodigde medicijnen en elementaire EHBO spullen

 • eventueel een verrekijker

 

Tijdens de expedities zullen de landcruisers tot bijna aan hun maximum laadvermogen volgepakt moeten worden. Dit verlangt dat de persoonlijke bagage tot een noodzakelijk minimum beperkt moeten worden. Naast uw slaapzak zou al het andere moeten passen in een tas welke nog als handbagage in een vliegtuig mee zou mogen. Het is mogelijk om 'onnodige items' (kleren voor de terugreis, etc.) in Bahariya achter te laten.

Hierbij een lijst wat écht nodig is:

 • slaapzak

 • kleine tas/rugzak

 • veldfles

 • zaklantaarn (en reserve batterijen)

 • 1 paar goed ingelopen wandelschoenen

 • sandalen of teenslippers

 • windjack

 • fleecetrui

 • iets om uw hoofd mee te beschermen tegen de zon

 • 1 lange warme broek (jeans)

 • korte broek (heren) of lange katoenen rok (dames)

 • t-shirts

 • sokken

 • onderkleding

 • handdoek

 • zonnebril

 • zonnecrème en lippencrème met UV factor

 • veel voorverpakte vochtige doekjes (wetties) om op te frissen

 • camera en eventueel een verrekijker

 • reservebatterijen/opladers voor uw electronische spullen

NB: U kunt gebruik maken van de converter (24V - 220V) in de landcruiser om uw electronische apparatuur op te laden.

 

 

 

 

Reisvoorwaarden

 

Aanmelden

Voor het aanmelden voor één van de safari's stuur dan een mail naar: adventuresafari.egypt@gmail.com

 

Reisduur

De reisduur wordt in gehele dagen vermeld. De dagen van aankomst en vertrek worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

 

Prijs

Alle op de website genoemde prijzen zijn, tenzij anders in de tekst vermeld, in Euro's en per persoon.

 

Bij eventuele tussentijdse prijswijzigingen van de accommodatie's of vervoerders of andere elementen van onze reizen, behouden wij ons het recht voor onze prijzen aan te passen. Ook wijzigingen in de dollarkoers kunnen leiden tot prijswijzigingen.

 

Annulering door reiziger

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

 • bij annulering tot 30 dagen voor de dag van vertrek: € 50,- per persoon

 • bij annulering vanaf 30 tot 21 dagen voor de dag van vertrek: 25% van de reissom

 • bij annulering vanaf 20 tot 10 dagen voor de dag van vertrek: 50% van de reissom

 • bij annulering vanaf 9 tot 2 dagen voor de dag van vertrek: 80% van de reissom

 • bij annulering vanaf 1 dag tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom

Annuleringen melden via een e-mail.

 

Annulering door Adventure Safari

Indien u geboekt heeft en het minimum aantal deelnemers wordt niet gehaald dan krijgt u de reissom retour. Ook kan het voorkomen dat wij uw reis moeten annuleren door onverziene omstandigheden, zoals natuurrampen, het sluiten van bepaalde gebieden door de Egyptische autoriteiten en politieke conflicten. Dan heeft u recht op terugbetaling van de reissom.

 

Vervoer

Tijdens het vervoer naar de reisbestemming per vliegtuig en trein gelden de vervoersvoorwaarden van de betreffende vervoersmaatschappij of onderneming.

 

Als een deelnemer een deel van, of de gehele reis niet kan meemaken bij gebrek aan de nodige reisdocumenten (bijv. paspoort) dan is voor de daaraan verbonden gevolgen geen verhaal mogelijk op Adventure Safari.

Door weersomstandigheden, drukte in de luchtruim, stakingen op het vliegveld, etc. kunnen vertragingen onstaan. Adventure Safari is hiervoor niet aansprakelijk. Dit geldt ook voor gemiste vluchten of aansluitingen.

 

Reis- en Annuleringsverzekering

U dient zelf zorg te dragen voor een reis- en annuleringsverzekering met in ieder geval dekking voor medische kosten en repatriëring. Mocht u twijfelen over deelname met betrekking tot gezondheid check dit dan bij uw huisarts.

Eventuele bekend zijnde ziektes en medicaties bij de deelnemer, mogen geen belemmering zijn voor de hele groep tijdens de reis.

Adventure Safari aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade waarvoor reis- en/of annuleringskosten verzekering dekking bieden.

 

Aansprakelijkheid

Adventure Safari draagt geen verantwoordelijkheid wanneer u wegens gezondheidsredenen niet deel kunt nemen aan de activiteiten.

In geval van een acute medische situatie en / of gezondheidsproblemen zich tijdens de reis voordoen zullen wij alles in het werk stellen om u hierin bij te staan en eventueel noodzakelijke hulp en extra zorg te regelen, doch Adventure Safari is op geen enkele manier verantwoordelijk en aansprakelijk in het geval van acute medische situaties tijdens de tocht, gezien de aard van de reizen.

 

Als een deelnemer vroegtijdig de tocht moet of wil verlaten, worden daar extra kosten voor gemaakt die voor rekening van de deelnemer zijn. Deze extra kosten dienen ter plaatse verrekend te worden met Adventure Safari.

 

Adventure Safari kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, verlies, diefstal, beschadiging van de bagage tijdens de reis en / of ongelukken berokkent aan deelnemers.

Wij wijzen u nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van onze reizen. U moet u terdege bewust zijn van sommige risico's, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatiemiddelen. De reiziger kan hierbij geenszins de aansprakelijkheid inroepen van AdventureSafari.

 

Adventure Safari stelt zich aansprakelijk voor de uitvoering van de voorgenoemde reizen. Echter wegens het avontuurlijke karakter van onze safari's en expedities en de klimatologische omstandigheden kan de reisroute ter plaatse gewijzigd worden. Ook andere onverziene omstandigheden kunnen aanleiding geven dat we moeten afwijken van de route.

 

Adventure Safari heeft het recht om reizen te annuleren of te wijzigen. Dit zal alleen gebeuren bij overmachtsituaties zoals bij stakingen, politieke conflicten, extreme weersomstandigheden, wegversperringen, natuurrampen, wijzigen door de Egyptische autoriteiten tbv. de benodigde off the road permits, oorlogen en welke omstandigheden dan ook die redelijkerwijs niet voorkomen had kunnen worden en vallen buiten de aansprakelijkheid van Adventure Safari.

 

Bij annuleringen door ons wordt de al betaalde reissom meteen teruggestort. Voor gemaakte kosten, zoals bijvoorbeeld verzekeringspremies, tickets aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

 

 

Nuttige websites

 

Algemeen     Oud Egypte  
Egyptair vliegtickets Schiphol - Cairo v.v.   thebanmappingproject.com informatie Westoever Luxor (eng.)
KLM

vliegtickets Schiphol - Cairo v.v.

  saqqara.nl informatie over Nederlands archeologisch onderzoek in Saqqara (eng.)
egypte.travel Egyptisch Verkeersbureau   osirisnet.net uitgebreide informatie over een aantal tomben en  mastabas in Egypte (eng.)
touregypt.net informatie over Egypte (eng.)      

afrikalinks.nl

informatie over Egypte      

wandelpad.nl

alles over wandelen      
         
         
         
         

 

 

 

 

 

Home | Aanbod | Informatie | Western Desert Info | Over Ons | Contact | Foto Impressie